Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Αδέσποτου Πλανήτη

Στο χώρο της Εξοχής στη Θεσσαλονίκη ζουν προστατευμένες και ευτυχισμένες εδώ από το 2010 περίπου 150 μουρίτσες (120 σκυλάκια και 30 γατάκια). Άλλες μικρές και άλλες μεγάλες, άλλες υγιείς και άλλες άρρωστες, άλλες όμορφες και άλλες ασχημούλικες. Αλλά όλες υπέροχες !
Όλα ξεκίνησαν όταν ο φόβος εξόντωσης των σκύλων της περιοχής οδήγησε την Ελένη να αρχίσει να μαζεύει όσα σκυλάκια κινδύνευαν εκεί κοντά. Με τον καιρό οι σκύλοι αυξάνονταν. Από 10 έγιναν 20, μετά 30, μετά 40 και πλέον 120 σκυλάκια έχουν βρει αγάπη και προστασία. Η προσπάθεια της Ελένης άρχισε να οργανώνεται καλύτερα και δημιουργήθηκε ο Αδέσποτος Πλανήτης, μια εθελοντική αρχικά ομάδα που τον Σεπτέμβριο του 2015 έγινε πλέον επισήμως και ελληνικό σωματείο (με αριθμό 35134-11-12-14 και γεμή 132724804000).
Ο Αδέσποτος Πλανήτης σήμερα διαθέτει 3 χώρους και αριθμεί 5 ενεργούς εθελοντές που σε καθημερινή βάση περιποιούνται τα ζώα του καταφυγίου και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο και χρήματα σε κάθε ζωντανή ψυχή που τους έχει ανάγκη. Επεμβαίνουν σε περιστατικά κακοποίησης, πραγματοποιούν διασώσεις, μεταφέρουν τραυματισμένα ζώα στο γιατρό, στειρώνουν αδέσποτα, ταϊζουν και δημιουργούν καταλύματα στο δρόμο και παράλληλα προσπαθούν να βρουν σπιτάκι σε όσα σκυλάκια ζουν μόνα τους σε επικίνδυνες συνθήκες. Τα έξοδα πολλά. Γιατροί, φάρμακα, τροφές… Και τα έσοδα ελάχιστα, αφού τα μοναδικά έσοδα του Αδέσποτου Πλανήτη προέρχονται από φίλους και φίλες που αγαπούν τα ζώα και θέλουν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν.
Γνωρίστε μας και υποστηρίξτε την προσπάθειά μας. Σε μια εποχή που όλα γίνονται πιο δύσκολα και γκρίζα βοηθήστε τον Αδέσποτο Πλανήτη να διευρύνει τη δράση του, βοηθώντας ακόμα πιο αποτελεσματικά και οργανωμένα τις φατσούλες που έχουν ανάγκη.
Γιατί η αλλαγή έρχεται από εμάς τους ίδιους. Και οι εθελοντές του Αδέσποτου Πλανήτη δεν θα σταματήσουν να παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για όλες τις ζωντανές ψυχούλες.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook Stray Planet - Αδέσποτος Πλανήτης (https://www.facebook.com/adespotosplanitis) ή μιλήστε με άτομα της ομάδας μας στο 6970195672 (πρωινές ώρες, Ελένη) και στο 6937473338 (Γλυκερία)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου