Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

(RIP) ΓεωργίτσαΒρέθηκε μισοπεθαμένη από εθελοντές στη μέση του δρόμου κατά τη διάρκεια αναζήτησης άλλου σκύλου στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου της Νεάπολης, Η γριούλα είχε ξαπλώσει πολύ κοντά στο δρόμο με κίνδυνο να την πατήσουν τα αυτοκίνητα. Δεν είχε όρεξη να φάει ή να πιεί και δεν αντιδρούσε στις προσπάθειές μας να την κάνουμε να σηκωθεί... Φαινόταν χάλια και έτοιμη να πεθάνει. Μια κυρία της έφερε νεράκι και φαγητό, ενώ ένα ζευγάρι μια κουβέρτα για να ξαπλώσει επάνω. Φυσικά υπήρχαν και πολλοί που την κοιτούσαν και έλεγαν ότι είναι απλά ηλικιωμένη και πεθαίνει. Επειδή όμως εμείς τους παππούδες και τις γιαγιάδες δεν τους αφήνουμε να πεθάνουν άρρωστοι και αβοήθητοι στο πεζοδρόμιο, στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς της γιαγιούλας στον γιατρό μας.
Οι αιματολογικές της εξετάσεις ήταν χάλια. Η λευκοπενία της ήταν από τις χειρότερες που έχει δει ο γιατρός μας, μάλλον λόγω της ερλιχείωσής της. Είχε υψηλό πυρετό και διάρροια, ενώ δεν μπορούσε να πατήσει καθόλου το μπροστινό της πόδι και είχε μια τεράστια μολυσμένη πληγή στο εσωτερικό του πίσω ποδιού της. Οι προβλέψεις δεν ήταν αισιόδοξες. Μπήκε για 4 μέρες στον ορό και έδωσε μια πολύ μεγάλη  μάχη. Και κέρδισε. Αυτή τη στιγμή, η αδέσποτη 12-13 χρονη γριούλα είναι μαζί μας, σε πανσιόν, προκειμένου να αναρρώσει, αλλά και να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της (που ελπίζουμε να είναι πάρα πολλά) με αξιοπρέπεια, μέσα στην αγάπη, με φροντίδα, χωρίς άγχος και φόβο. Είναι μια ήρεμη κούκλα 35-38 κιλών που το μόνο που ζητάει είναι ένα στεγνό μέρος να κοιμάται και λίγα χαδάκια...

Αδέσποτος Πλανήτης - Stray Planet
Τηλέφωνα υιοθεσιών: 6974703059 , 6946952952.
Email : strayplanetadopt@gmail.com
Θεσσαλονίκη
(Όλα τα ζώα του Αδέσποτου Πλανήτη δίνονται για υιοθεσία όπως ορίζει ο νόμος).
Αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάνοντας εικονική υιοθεσία, επικοινωνήστε στο strayplanetadopt@gmail.com και η Γεωργίτσα όταν βρέθηκε :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου